Bemutatkozik: Spanyolország

2018 június 29.

Edző: Imanol Alvarez

 

Kulcsjátékosok: Seynabou Mbengue Rodriguez (jobbátlövő), Elisabet Cesareo Romero (balátlövő)

 

Eredmények a korábbi junior világbajnokságokon 1977-83: nem vett részt, 1985: 15., 1987: 11., 1989: 8., 1991-97: nem vett részt, 1999: 6., 2001: 4., 2003: nem vett részt, 2005: 11.h, 2008: 4., 2010: 10., 2012: 14., 2014: nem vett részt, 2016: 12.

 

Csapat információk:

 

Annak ellenére, hogy Spanyolország nem úgy kezdte az európai selejtezőt, ahogy szerette volna, mégis az első helyen végzett a csoportjában. Miután 28-25-ös vereséget szenvedett a szomszédos Portugália ellen, a spanyolok bebizonyították, hogy ennél sokkal erősebbek, és 34-13-ra legyőzték Bulgáriát, majd 37-26-os sikert arattak Ausztria ellen.

 

„Nagyon egységesek vagyunk, és ha a védekezés hatékonnyá válik, nagyon gyorsak vagyunk és jók vagyunk a lerohanásokban” – mondta el Imanol Alvarez edző. „Ha más nemzeti együtteshez kéne hasonlítani magunkat, akkor elmondható, hogy kissé gyengék vagyunk a távoli lövésekből, de jó koncentráció mellett, képesek vagyunk jobban teljesíteni.

 

A balátlövő Rocio Rojas Asensi - aki talán még mindig a csapata, a BM Morvedre első osztályba jutását ünnepli – az európai kvalifikáció során, 20 találattal gólkirálynő lett. Ezen a poszton jól áll a spanyol nemzeti együttes, hisz Imanol Alvarez nagy bizalmat táplál Aula Valladolid’s Elisabet Cesareohoz, aki beállóként is kiválóan teljesít.

 

A jobbszélső Seynabou Mbengue, klubjában, a Rocasa Gran Canariában kulcsjátékosnak számít, akinek csapata ezüstérmes lett a legutóbbi Challenge Cup-on, ahol összesen 51 gólt szerzett, így ő biztosan nagy segítségére lesz a válogatottnak Debrecenben.

 

Minden kétség nélkül, a franciákból, a németekből, a spanyolokból, a horvátokból, az egyiptomiakból és a svédekből álló D-csoport az egyik legerősebb csoport a világbajnokságon. „Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de szeretnénk a legjobb négy csapat egyike lenni a csoportunkban, hogy ott lehessünk a nyolcaddöntőben, de tudjuk, hogy ha csak egyet hibázunk, indulhatunk is haza” – értékelte csoportját Alvarez. „Ami az ellenfeleinket illeti, Németország, Franciaország és Svédország egy lépéssel az ellenfelek előtt járhat, éppen ezért olyan nehéz számunkra a továbbjutás a nyolcaddöntőbe.”

 

Spanyolország Andalúziában kezdte meg a felkészülést, ahol taktikai munkát végeztek, majd Madridban folytatták a munkát, addig, amíg Franciaországba utaztak volna egy négyes tornára a házigazdák, a németek és a portugálok ellen.

 

„A célunk teljesen egyértelmű: szeretnénk világbajnokok lenni!” – mondta el Alvarez. „Tisztában vagyunk vele, hogy az ide vezető út nagyon nehéz lesz. Fő célunk, hogy napról-napra jól teljesítsünk és jussunk el, ameddig csak tudunk. Ez azt jelenti, hogy először jussunk tovább a csoportunkból.”

 

D-csoport: Franciaország, Németország, Spanyolország, Horvátország, Egyiptom, Svédország

 

Mérkőzések (helyi idő szerint):

Július 2., hétfő, 20:00: SPANYOLORSZÁG-EGYIPTOM

Július 3., kedd, 20:00: SVÉDORSZÁG-SPANYOLORSZÁG

Július 5., csütörtök, 12:00: SVÉDORSZÁG-SPANYOLORSZÁG

Július 6., péntek, 18:00: SPANYOLORSZÁG-FRANCIAORSZÁG

Július 8., vasárnap, 12:00: SPANYOLORSZÁG-HORVÁTORSZÁG