Tóvizi Petra: jó csoportba kerültünk

2018 április 26.

Másfél tucatnyi ifjú hölgy várta izgalommal a Bázelből érkező híreket. A magyar junior válogatott zárt facebook-csoportjában csak úgy záporoztak a hozzászólások, s a korosztályos vb sorsolása után elégedetten indultak el a lányok a délutáni klubedzésre.

- Elégedett vagy a sorsolással – kérdeztük Tóvizi Petrától, a junior válogatott és a DVSC-TVP beállósától.

- T.P.: A facebook csoportunkban folyamatosan mentek az infók, cseteltünk, vártuk a híreket. Mindenkinek az volt a véleménye, hogy jó sorsolást kaptunk, a könnyebbnek tűnő ágra kerültünk.

- Akkor sima az út, akár a döntőig?

- T.P.: Azért egy kicsit lassítsunk! Az, hogy könnyebbnek tűnő ágról beszéltünk, nem azt jelenti, hogy bárkit is lebecsülnénk! A sorsolás nem azt jelenti, hogy már csak át kell vennünk az érmet, hanem, hogy megvan egy jó szereplés lehetősége. A meccseket azonban meg kell nyerni! Egy világbajnokságon már nincs könnyű, ajándék győzelem!

- Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a norvégokat jól ismeritek.

- T.P.: Többször játszottunk ellenük a világversenyeken kívül is, ők is jártak Magyarországon, s mi is elutaztunk Bergenbe, ahol két meccset játszottunk ellenük.

- Akkor nincsenek titkaitok egymás előtt?

- T.P.: Tudjuk, mit játszik a másik válogatott, de azért mindkét keretben vannak változások.

- Brazília vagy Elefántcsontpart kicsit rejtélyesebbnek tűnik…

- T.P.: A brazilokkal már játszottunk, de az elefántcsontparti vagy a portugál válogatottról nem tudunk túl sokat. De a világbajnoki rajtig feltérképezzük ezeket a válogatottakat is.

- A keret nagy része egyre több lehetőséghez jut az NB I-ben. Ez nagy előny számunkra?

- T.P.: Mindenképpen hasznos, hogy egy erős bajnokságban a felnőtt mezőnyben edződhetünk, erősödhetünk.

- A világbajnokság egyik arcaként nagy szerep jut neked a felvezető kampányban, s a DVSC-ben is egyre többet játszol. Megcsapott már a népszerűség szele?

- T.P.: Egyre többen rám köszönnek az utcán, gratulálnak egy-egy győztes meccs után. Remek érzés, hogy ennyi ember szereti Debrecenben a kézilabdát.