Junior válogatottak az ifjúsági országos döntőn

2018 május 28.

A szigetszentmiklósi ifjúsági leány bajnoki négyes döntő szombati elődöntőjében a Debrecen a Győrrel csapott össze, a zöld-fehérek könnyed, hét gólos győzelemmel jutottak be a döntőbe. Az elődöntőben Román Dorina hét találattal segítette együttesét, és Tóvizi Petra is lehetőséget kapott a mérkőzésen. A zöld-fehérek kapujában Binó Boglárka állhatott, Afentaler Sára öt, míg Fodor Csenge hat találattal erősítette csapatát. Az elődöntő másik mérkőzésén az FTC óriási csatában, egy góllal győzte le a NEKA-t, annak ellenére, hogy a balatonbogláriak három találattal vezettek a félidőben. A Ferencváros keretében lehetőséget kapott a szintén junior kerettag Bánfai Kíra, aki háromszor volt eredményes az elődöntőben, míg Horváth Laura hét találattal segítette csapatát.

 

A fináléban a két zöld-fehér együttes találkozott vasárnap a szigetszentmiklósi sportcsarnokban, az ETO már az első felvonásban megnyugtató előnyre tett szert, a félidőben négy találatos előnyt sikerült kialakítania Róth Kálmán csapatának. A folytatásban ugyan feljavult a Ferencváros, de a vezetést nem sikerült átvennie, a győriek végig uralták a mérkőzést, így öt gólos sikerükkel megnyerték a bajnokságot. A fináléban Afentaler Sára három találattal járult hozzá együttese sikeréhez, míg az FTC oldaláról Bánfai Kíra szintén háromszor talált ellenfele kapujába.

 

A bronzmérkőzésen a NEKA együttese a félidőben ugyan még két gólos lemaradásban volt, ám a folytatásban sikerült megfordítaniuk a találkozót, és 25-22-es győzelmet aratva szerezte meg a 3. helyezést Bohus Bea együttese a Debrecen ellen. A debreceni Román Dorina kilenc gólt szerzett csapatának, míg Tóvizi Petra négyszer volt eredményes a bronzmérkőzés során. Horváth Laura hat találattal segítette a balatonboglári együttest.

 

Eredmények:

Női Ifjúsági I. osztály

Május 26. szombat

Elődöntő

DVSC-TVP-Győri Audi ETO KC I 21-28 (9-17)

NEKA-FTC-NYC 24-25 (13-10)

 

Május 27. vasárnap

A 3. helyért

DVSC-TVP-NEKA 22-25 (13-11)

 

Döntő

Győri Audi ETO KC I-FTC-NYC 31-26 (17-13)

 

Végeredmény:

1. Győri Audi ETO KC I

2. FTC-NYC

3. NEKA

4. DVSC-TVP