A kenhető vízszigetelés fontossága

Vízszigetelés

Egy ház építésénél teljesen nélkülözhetetlen és elkerülhetetlen a vízszigetelés alkalmazása, hiszen szinte nem is talál az ember olyan részt egy épületen, ahol nem szükséges valamilyen formában ez.

A víz szinte minden irányból támadja a házat. Tudjuk, hogy a talajnedvesség sok bosszúságot okozhat, ugyanis a talajnedvesség képes felszívódni a falakba, ha nincs jól megcsinálva alulról a vízszigetelés, akkor ez vizes omladozó vagy épp salétromos vakolathoz vezet.
Nyilván felülről, a tető felől is támad a víz! Lapostető esetén ugyancsak vízszigetelő anyaggal kerül szigetelésre a ház teteje, hogy ne ázzon be.
És amire sokan nem is gondolnának, hogy a fürdőszobában is szükséges a megfelelő vízszigetelés. Ott főleg azok a burkolt felületek, amit érhet a víz fürdés, zuhanyzás közben. Különösen igaz ez az épített zuhanykabinok esetén, ahol intenzíven kapja a fal a vízterhelést. Épp ezért ez teljesen elképzelhetetlen kenhető vízszigetelés nélkül! A kenhető vízszigetelés viszont meggátolja, hogy a falak felszívják a vizet, és az ilyen vízszigetelésre nyugodtan lehet burkolni is.

Megosztás