A kopaszra vágott haj titkai

Barber

Ha végiggondolod, hogy melyik is lehet az a hajviselet, aminek a karbantartásához a legkevesebb szakértelem szükséges, sokan rávágnák, hogy a kopasz.

Elsőre jónak is tűnik ez az ötlet, azonban nem is gondolnánk, hogy mennyi odafigyelést igényel egy kopasz fej, ha igényesek vagyunk.

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy aki kopasz, az általában nem 100%-osan kopasz. Ez azt jelenti, hogy ahol van még haj, ami jellemzően a fej oldala, ott rendszeresen le kell borotválni a fejet. A rendszeresség, lehet akár már 2 nap is. Ez a hajunk növekedésétől és az igényeinktől függ. Kicsit jobban elhúzhatjuk a dolgot, ha nem otthoni hajvágógéppel borotváljuk a fejünket kopaszra.
Segítségünkre lehet egy profi barber, aki igazi borotvával borotválja le a fejünket kopaszra. Ennek az az előnye, hogy maximálisa le lesz levágva a hajunk, sokkal jobban, mint mint egy nullás gépi vágás esetén, így sokkal tovább is tart a kopaszság, lassabban bukkannak fel ismét az apró hajszálak.

És van még egy dolog, aire a kopaszoknak oda kell figyelniük, különösen nyáron, hogy gondoskodni kell a megfelő fényvédelemről is, mert a kopasz emberek feje nagyon hamar leéghet sapka, vagy fényévédő krém nélkül.

Megosztás